Milan Tóth 22.04.2024 V októbri 2023 som absolvoval TURP. po operácii mi zistili vyššiu retenciu moču, preto ma následne o sedem dní reoperovali metódou TURP. Po prepustení z nemocnice som dostal infekciu močových ciest s následnou antibiotickou liečbou. Ani po tejto liečbe sa môj stav nezlepšoval, preto so absolvoval vyšetrenie cystoskopiou. Správa z cystoskopie konštatovala, že v prostate je dostatočný priestor na odtok moču, ale je tam v hrdle ešte malý kúsok prostaty. Môj ošetrujúci ambulantný urológ mi ďalšiu TURP vzhľadom na nedávnu operáciu zatial neodporúčal s tým, že sa to možno časom upraví a predpísal mi TAMED. ktorý beriem od januára 2024 ale bez zlepšenia stavu, naopak, stav močenia sa mi ešte zhoršil a hrozí mi ďalšia TURP. Mám 77 rokov, fyzicky, kondične aj psychicky sa cítim dobre, preto by som bol nerád, keby som po ďalšej TURP som dostal inkontinenciu a tým sa definitíne vyradil zo spoločenského života. Neviem, či existuje riešenie , ktoré by minimalizovalo ako následok ďalšej operácie vznik inkontinencie. Chcem sa preto opýtať, či mi odporúčate v poradí už tretiu TURP alebo či vaša Metóda REZUM tento následok minimalizuje viac ako TURP, prípadne či existuje nejaké iné , neoperačné riešenie. Ďakujem vám za Vašu skorú odpoveď. Milan Tóth